Yazı Detayı
19 Ağustos 2021 - Perşembe 01:32 Bu yazı 273 kez okundu
 
BİR AŞK HİKAYESİ
GAZETECİ YAZAR ABDURRAHMAN AYDIN
oz.turkhayathaber@gmail.com
 
 
Sabah uyandığında midesinde bir yanma hti. Yanmanın nedeni akşam yedikleri değil, uyanır uyanmaz bugün yapacaklarının aklına gelmesiydi. Bugün 2 yıldır götürmeye çalıştığı bir birlikteliği bitirecekti. Aslında bunu yapmakta geç bile kalmıştı. "Bitmeli" dedi içinden, "Her gün bu tatsız uyanış bitmeli." Genç adam bunları düşünürken suratı şekilden şekile giriyordu. Süratle giyinerek dışarı çıktı. Bugüne kadar hiç bekletmemişti onu, şimdi de bekletmemeliydi. İstanbul, soğuk ve yağmurlu bir Nisan ayı yaşıyordu. Genç adam gökyüzüne bakarak iç geçirdi; "Bulutlar bizim yaşayacaklarımızı biliyor, onlar bile ağlıyor halimize!"

Artık Kadıköy iskelesindeydi. Birkaç dakikalık beklemeden sonra karşıdan kız arkadaşının geldiğini gördü. Şimdi midesindeki ağrı daha da artmıştı. Beşiktaş'a geçtiler. Yolculuk sırasında hiç konuşmadılar. Genç kız, sevgilisinin bu durgunluğuna anlam verememişti. Nereden bilecekti bugün ayrılık çanlarının çalacağını. Beşiktaş'a geldiklerinde bir cafede oturdular. Genç kız anlamıştı sevgilisinin kendine bir şey söylemek istediğini. "Bana bir şey mi söylemek istiyorsun?" diye sordu. Genç adam, gözlerini kaçırarak "Evet" dedi. Genç kız heyecanlanmıştı, biraz da sinirlenerek "Söylesene, ne diye bekliyorsun" dedi. Genç adam içini çektikten sonra "Sence biz nereye kadar gideceğiz?" diye sordu. Genç kız, "Bunu sorma gereğini niye duydun?" diye yanıt verdi. Genç adam söze başladı. "Birkaç ay önce akşam 23:00 sana telefon açıp senin için yazdığım şiiri okumak istemiştim. Sen bana "Sırası mı şimdi canım yaa, işin gücün yok mu"demiştin. Biliyor musun o an nakavt olan bir boksör gibi htim kendimi. Özür dileyip telefonu kapatmıştım. Daha sonra bu şiiri benden hiç istememiştin. Geçenlere hasta olup yataklara düştüğümde arkadaşlarımla birlikte sen de gelmiş, Meral'in "Sen şanslısın, sevgilin sana bakar" sözüne 'İşim yok da sana mı bakacağım annen baksın' demiştin. Hatırladın mı?"

Genç kız, "Biliyorsun ben duygusallığı sevmiyorum. Hem hasta bakıcı gibi göründüğümü kimse söyleyemez" diye yanıtladı. Genç adam güldü, "Evet canım haklısın. Zaten olmak istesen de bu kalbi taşıdığın sürece hasta bakıcı, hemşire falan olamazsın."

Genç adam devam etti... "Bana şimdiye kadar kaç kere sabahın erken saatlerinde güzel sözcüklerden oluşan bir mesaj çektin? Hiç... Hatta günün hiçbir saatinde çekmedin. Duygusallığı sevmeyebilirsin. Ama sen seni seven insanları da mutlu etmeyi sevmiyorsun. Halbuki ben senin tam tersine kendimden çok insanları mutlu etmeyi seviyorum. Seni tanıdığımdan beri her sabah, her akşam, her gece yani seni andığım her saat tatlı bir mesajım vardı senin için biliyor musun? Seninle ben akla kara gibiyiz" Genç kız anlamıştı, "Yani ne istiyorsun benden şair olmamı mı?" Genç adam tekrar gülümsedi içinden. Dün gece verdiği ayrılık kararının ne kadar doğru olduğunu düşündü. "Hayır" dedi. "Şair olmanı istemiyorum. Olamazsın da... Biz ayrılmalıyız. Ayrılırsak ikimiz için de en hayırlısı bu olacak."

Genç kız şaşırmıştı, "Neden ama? Ben seni seviyorum. Senin de sevdiğini sanıyordum.". Genç adam iç çekerek "Hayır canım, sen beni sevdiğini sanıyorsun. Eğer beni sevseydin şimdi başka şeyler konuşuyor olurduk" dedi. 

Genç kızın gözleri yaşarmıştı. Genç adam cebinden çıkarttığı mendili uzattı, genç kız gözyaşlarını silerek "Sen bilirsin, umarım beni bir başkası için bırakmıyorsundur." dedi.

Genç adam "Nasıl böyle bir şey düşünürsün, senden başka kimse olmadı ve uzun zamanda olacağını sanmıyorum" yanıtını verdi. Genç adam ve genç kız sevgili olarak oturdukları masada artık iki yabancıydı. Bir kaç dakika sessizce oturduktan sonra Genç kız, "Kalkalım istersen" dedi. Genç adam "Ben biraz daha burada kalmak istyorum, istersen sen kalkabilirsin" diye yanıtladı. Genç kız "Tamam o zaman sana mutluluklar dilerim" diyerek elini uzattı. Genç kızın sesi ve eli titriyordu. Genç adam, "İstersen arkadaş kalabiliriz" dedi. Birbirlerine son kez sarıldılar.

Genç adam doğru yaptığına inanıyordu. Eve döndüğünde yürümekten bitap bir haldeydi. Odasına girdi. Gece bitmek bilmiyordu. Sabah erken kalkıp işe gidecekti, uyumalıydı. Bir kaç saat sonra uykuya dalmayı başardı. Sabah 7'de saatin ziliyle uyandı. Evden çıkacağı sırada cep telefonuna baktı, mesaj ve 10 cevapsız arama vardı. Yorgun olduğu içn duymamıştı telefonun sesini. Aramalar ve mesaj sevgilisindendi. Heyecanla mesajı açtı, şunlar yazıyordu:

"Sadece onları sevmeyi sevdim Hepsini onlarsız yaşadım da Bir seni sensiz yaşayamıyorum Bu aşkı tek kalpte taşıyamıyorum Sana yemin güzel gözlüm bir tek seni sevdim Ve seni severek öleceğim, elveda bir tanem!"

Genç adam şaşırmıştı. Onu tanıdığı günden beri ilk defa şiir alıyordu ve üstelik sabahın beşinde yazmıştı. Heyecanla onu aradı, telefonu yabancı bir ses açtı. Genç adam "Nalan'la görüşebilir miyim?" dedi. Ama karşıdaki ağlıyordu, hıçkıra hıçkıra hem de... "Ben onun annesiyim yavrum, kızım bu sabah intihar etti. Gece sabaha kadar birilerini arayıp durdu. Sabah odasının ışığını sönmemiş görünce girdim. Yavrum kendini asmıştı."

Genç adam beyninden vurulmuşa döndü. Bir gün önceki mide ağrısının iki katını çekiyordu şimdi. Olduğu yere yığılıp kaldı. Birkaç ay sonra iki doktor konuşuyordu hastanede. Doktorlardan biri diğerine karşıdaki hastanın durumunu soruyordu. Doktor yanıt verdi: "Haaa o mu? Üç ay önce getirdiler. Kendisi yüzünden bir kız intihar etmiş. O günden sonra cep telefonunu elinden hiç bırakmamış. Devamlı bir şeyler yazıp birine yolluyor. Geçenlerde merak ettim. O uyurken gönderdiği numarayı aradım. Numara 3 ay önce iptal edilmiş. Gelen mesajlarda bir şiir var. Bu adam duygusal mı bilmem ama benim anladığım kadarıyla şiiri yazan çok duygusal biriymiş!" 
 
                   Kalın sağlıcakla
 
Etiketler: BİR, AŞK, HİKAYESİ, ,
Yorumlar
Diğer Yazılar
BENİM ASIL DERDİM
KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
BU SEÇİMDE KİM KİMİ DESTEKLEYECEK?
KİM DAHA MİLLİYETÇİ AKŞENER Mİ ERDOĞAN MI?
YENİ TÜRKİYE YÜZYILI
HESAPLAŞMADAN HELALLEŞİLMEZ
TÜRKİYE'MİN SORUNU
KADINA ŞİDDET, ŞEREFSİZLİKTİR!
GİZLİ AŞK
BENİ GÜZEL HATIRLA
DUYULMAYAN ÇIĞLIK
GEÇİM SIKINTISI
REİS MUHSİN YAZICIOĞLU
AŞKTA BORÇLU OLMAK
MEHMET AKİF VE İSTİKLAL MARŞI
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK, KÜRT HALKINDAN NE İSTİYOR?
SEVGİLİYE MEKTUP
ÖMÜRDEN BİR YIL DAHA EKSİLDİ
VERİLEN NAMUS SÖZLERİ NE OLDU?
KADINA SİDDET ŞEREFSİZLİĞİ DEVAM EDİYOR
CHP’NİN TARTIŞMADIĞI TEK KONU
DARBECİLER İÇİN ŞİMDİ HESAP VAKTİ
27 MAYIS DARBESİNİN SİYASİ AYAĞI CHP'DİR.. PEKİ 15 TEMMUZ'UN?
HAYDİ TÜRKİYEM AŞIYA
DARBECİLER BEKLENEN HAZİN(!) SONU
DÜNDEN BUGÜNE ZİHNİYETİ DEĞİŞMEYEN CHP
ÖLMEYEN AŞKLARA....
ANNELER MELEKTİR
KİRLİ PROVOKASYON
MERAL AKŞENER, KURTARICI MI? PROJE Mİ?
ABD'Lİ BİR AKTİVİSTİN GÖZÜYLE İSRAİL ZULMÜ
TURGUT ÖZAL'I ANARKEN...
ESKİ TAS, ESKİ HAMAM( CHP)
BAŞBUĞ" ALPARSLAN TÜRKEŞ"
UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ REİS...
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR (MI)?
TÜRKİYE'DE KADIN OLMAK ZOR
28 ŞUBAT'IN GİZLİ KAHRAMANI
CHP =HDP YOLDAŞLAR VE HEVALLER
KÜRT ANALARININ ONURLU DİRENİŞİ
DARBENİN SİYASİ AYAĞI OLMAK
İLKER BAŞBUĞ, CAN ATAKLI VE BİLİMUM MUHALİFLERİN BİTMEYEN DARBE ÖZLEMİ
KADINA ŞİDDET HAYSİYETSİZLİKTİR
TAYYİP ERDOĞAN NEFRETİNDEN DOĞAN ZORAKİ AŞK (!)
İLKESİZ BİR PARTİ "CHP"
17 ARALIK 2013 FETÖ'NÜN İLK YARGI DARBESİ
HDP KAPATILSIN.(MI)?
BİRİ BU KADINA DUR DESİN!
ATMA SEROK SELOCAN ATMA
TÜRKİYE'NİN DEPREM GERÇEĞİ
19 YIL GEÇTİ AK PARTİ HALA BİRİNCİ PEKİ NEDEN?
ADALET, ADALET, ADALET....
ÖZGÜRLÜK SEMBOLÜ "ALİYA"
HAYALET ŞEHİR "MARAŞ"
HAYVANLARI SEVELİM
ALÇAK BİR ASKERİ DARBE (12 EYLÜL 1980)
CHP İKTİDAR OLMAK İSTİYOR MU?
SON TAHLİLDE CHP'NİN HAL-İ PÜR MELALÎ
KILIÇDAROĞLU CHP'NİN Mİ YOKSA MUHALEFETİN LİDERİ Mİ?
PKK'NIN KANLI TARİHİ
SREBRENİTSA KATLİAMI
27 YILLIK UTANÇ: "MADIMAK"
ADANA'DA SEYYAR SATICI OLMAK
ORDAN 15 MiLLETVEKiLi ALABiLiR MiYiM LÜTFEN PARTİ KURUYORUM DA..
Ulusal Gazeteler 1
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK CUMHURBAŞKANI KİM OLMALI
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Modül 2
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 3
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Haber Yazılımı