




|
||
| Maaş kesintilerini protesto eden binlerce kişi sokaklara indi, OHAL ilan edildi | ||
| Polis, asker ve cezaevi görevlilerinin maaşlarında kesinti yapılmasının ardından başlayan ayaklanmada şu ana kadar 14 kişi hayatını kaybetti. Başbakan James Marape, polis şefi ile maliye ve hazine departmanlarının üst düzey bürokratlarını görevden alırken, ülkede 14 günlük olağanüstü hal ilan edildi. | ||
| Dünya Haberi | ||
![]() |
||
Papua Yeni Gine'de hükümetin memurların maaşlarında kesintiye gitmesinin ardından çıkan olaylarda şu ana kadar 14 kişi yaşamını yitirdi. Başbakan, ülkede 14 günlük olağanüstü hal ilan etti. ![]() PAPUA YENİ GİNE'DE SOKAKLAR KARIŞTIPapua Yeni Gine'de hükümetin polis, asker ve cezaevi görevlilerinin maaşlarında açıklanamayan kesintiye gitmesinin ardından ülke karıştı. Başkent Port Moresby'de başlayan ayaklanmalar 300 kilometre uzaklıktaki Lae şehrine sıçradı. Her iki şehirdeki ayaklanmalarda şu ana kadar 16 kişi hayatını kaybetti. Olayların ardından ordu sokaklara indi, askeri araçlar ve personeller şehir merkezlerinde görüldü.
14 GÜNLÜK OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİBaşbakan James Marape ülkede 14 günlük olağanüstü hal ilan etti. Basın toplantısı düzenleyen Marape, ülkenin polis şefi ile hazine ve maliye departmanlarındaki üst düzey bürokratları görevden aldığını açıkladı.
YAĞMACILAR MARKETLERİ TALAN ETTİÜlkeden gelen görüntülerde başkentte sokaklara inen binlerce kişinin mağaza ve marketleri yağmaladığı, polis arabalarını ateşe verdiği görüldü.
|
||
|
||
| Etiketler: Maaş, kesintilerini, protesto, eden, binlerce, kişi, sokaklara, indi,, OHAL, ilan, edildi, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








