Haber Detayı
24 Eylül 2020 - Perşembe 10:35 Bu haber 1193 kez okundu
 
Türkiye Sağlık İş Sen’den Sesimize kulak verin TÜKENİYORUZ!
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Demirci, Adana İl Koordinatörü Okan Nennioğlu ve beraberinde Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı Sendika Başkanları ve sağlık çalışanlarının katılımı ile Seyhan Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.
Sağlık Haberi


Türk-İş'e bağlı, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Adana Şube başkanı Mehmet Demirci, Adana il koordinatörü Okan Nennioğlu, ve Türk- İş 4. Bölge temsilcisi Edip Gülnar ve beraberindekilerin, sağlık iş çalışanlarının hazır bulunduğu Seyhan devlet hastanesi acil binası önünde düzenledikleri basın açıklamasında ilk konuşmacı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Adana şube başkanı Mehmet Demirci, "Covid-19'dan dolayı pandemi risk primi ek ödeme hakkımızdır. İnsanca yaşamak istiyoruz. Sesimize kulak verin tükeniyoruz" dedi.

Başkan Demirci, İşçilerin diğer kadrodaki işçilerle aynı haklara sahip olmasını talep ettiklerini ifade eden Başkan Mehmet Demirci,  “Biz işçiler tüm kurumlarda asıl işkolunda kamudaki beraber çalıştığımız diğer eski işçiler ile aynı haklara sahip olmayı istiyoruz. Mahalli idareler yönünden örneğin belediyeler gibi 01.07. 2020 tarihi itibariyle 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu gereği hiçbir sorun yaşamadan esas uygulamaya geçirilmiş olup biz bu kurumun çalışanları için de 31. 10. 2020 ‘de aynı uygulamalar olmalıdır. Bu konuyla ilgili de süreç çok uzamadan Çalışma Bakanlığımız tüm kurumlara gerekli yazışmaları yapmalıdır” dedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Demirci, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Kamu kurum ve kuruluşlarının işçilerine ücret başta olmak üzere farklı iş kolu uygulamaları görev tanımları ve eşitlik ilkesi gereği tüm çalışanlara daha şeffaf ve adaletli davranması konusunda ilgili bağlı bakanlıkların gerekli tedbirleri almalıdır. İş mevzuatının esası gereği olması gereken uygulamaların yani kurumlardaki tüm işçilerin kendi kurumlarındaki asıl iş kollarında tescil edilmesini istiyoruz. Ve aynı zamanda biz işçilerin ya da malum sendikanın ne istediğinden de öte olan gerçeklerin de uygulamaya eşit davranma ilkesi hayata geçmesini talep ediyoruz. Çalışma hayatına ilişkin Anayasamız zaten noktayı koymuştur.  Tüm işçiler artık 1 Kasım 2020 itibarıyla işletme toplu iş sözleşmesinden tabii eşit haklarla tabi olmaktan başka bir yolunun olmadığını hatırlatmak istiyoruz”

Türk İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise, işçilerin kadroya geçme konusunda Türk-İş'in verdiği mücadeleyi anımsattı. 1 Milyon taşeronun kadroya geçmesi için Türk İş İşçi Konfederasyonu’nun çok uğraş verdiğini vurgulayan Edip Gülnar, “Mahkemeler, Yargıtaylar , büyük, büyük eylemler yaptık. Kimse kendisine pay çıkartmasın. Milletin yüzde 99’u bunu biliyor. Bunun yanında ancak kadroya  geçirmelerini bunların yaptığı gibi bir geçiş istemedik. Böyle konuşulmadı. Eskiden kadroya geçen işçilerimiz gibi kadrolarını aldıktan itibaren üye hakkını kullanacaklarını. TİS’den yararlanacaklarını ve geçmiş haklarının verilerek kadroya geçirilmelerini istedik.” diye konuştu.  Bazı işçilerin kadroya alındığına dikkat çeken Türk İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Bir 696 Nolu KHK çıkarttılar. BU KHK ile kimi işçimiz kadroya alındı. Kimi işçimizi ise bir şirketten alarak başka bir şirkete dahil ettiler. Sonrasında da bu aldığımız işçiler 3 sene sonra  toplu iş sözleşmesinden faydalanacaklar dediler.  Biliyorsunuz kıdem tazminatı konusu vardı. 11 Milyon çalışanı ilgilendiren hassas bir konuydu bu. Bir soğutuyorlar, bir ısıtıyorlar ve karşımıza getiriyorlar. Türk İş topluluğunu tek başına bıraktılar. 1.5 ay boyunca tek başımıza 81 vilayette eylemler yaptık. Basın toplantıları düzenledik. ‘Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir’ dedik” ifadelerini kullandı.

Türk İş’in içerisinde her siyasi görüşten insanın bulunduğunu belirten Gülnar, “Türk İş Sendikası’nda her partiden insanlar bulunmaktadır. Bizde siyaset olmaz. Sadece sendikacılık olur bizde. Her başkanlar kurulunda  başkanımız oturur fikrini söyler.  Anlaşılarak alınan kararlara uyulur. Türk İş kurulduğu günden bu yana yoluna istikrarla devam etmektedir. önümüzün kesilemeyeceğini herkes bilsin. Her zaman devletin, milletin, bayrağın yanında olan bir sendikayız” dedi.

Daha sonra basın açıklaması organizesini sağlayan Adana il koordinatörü Okan Nennioğlu, basın açıklamasının anlamını ve işçi kardeşlerimizin haklarını istiyoruz, eşit haktan yanayız, işçi kardeşlerimiz gecesini gündüzüne katarak canını hiçe sayarak, COVİD 19 sürecinde insanların yaşamları için çalışmalar yaparlarken onların haklarının verilmesini istiyoruz artık son nefesimizi veriyoruz “TÜKENİYORUZ” şeklinde önemli sözleri hatırlatarak basın açıklamasına son damgayı siyah çelenk konularak tamamladılar ve işçi kardeşlerimizin haklarını istiyoruz artık  TÜKENİYORUZ  sözleri ile basın açıklamasını tamamladılar.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Türkiye, Sağlık, İş, Sen’den, Sesimize, kulak, verin, TÜKENİYORUZ!,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler 1
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK CUMHURBAŞKANI KİM OLMALI
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
77
77
5
5
24
34
2
Fenerbahçe
74
77
2
11
21
34
3
Trabzonspor
69
61
5
9
20
34
4
Beşiktaş
60
59
8
9
17
34
5
Başakşehir
57
58
9
9
16
34
6
Göztepe
55
42
7
13
14
34
7
Samsunspor
51
46
9
12
13
34
8
Rizespor
41
46
13
11
10
34
9
Konyaspor
40
43
14
10
10
34
10
Gaziantep FK
37
43
15
10
9
34
11
Alanyaspor
37
41
11
16
7
34
12
Kocaelispor
37
26
15
10
9
34
13
Kasımpaşa
35
33
15
11
8
34
14
Gençlerbirliği
34
36
18
7
9
34
15
Eyüpspor
33
33
17
9
8
34
16
Antalyaspor
32
33
18
8
8
34
17
Karagümrük
30
31
20
6
8
34
18
Kayserispor
30
27
16
12
6
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Modül 2
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 3
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 4
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
site üstü

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı