Haber Detayı
30 Nisan 2023 - Pazar 10:09 Bu haber 106 kez okundu
 
Erdoğan 3 gün sonra yeniden meydanlarda! Aliyev ile TEKNOFEST'e katıldı
3 günlük bir ara veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, istirahatı sonrası ilk ziyaretini TEKNOFEST'e yaptı. Erdoğan'a programda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de eşlik ederken o anlarda Karabağ zaferinin sembolik şarkısı "Çırpınırdın Karadeniz" şarkısı çaldı. Kürsüye çıkan Erdoğan, "Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliği kabusu oldu." dedi.
Siyaset Haberi


Programlarına rahatsızlığı nedeniyle 3 gün boyunca ofisinden devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yeniden meydanlara indi. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile birlikte üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam eden TEKNOFEST'e katıldı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 gün sonra yeniden meydanlarda! Aliyev ile TEKNOFEST'e katıldı

LİDERLERE YOĞUN İLGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva, festival alanına Anadolu kırmızısı Togg T10X ile geldi. Yoğun ilgi gören liderler, eşleri ile birlikte sahneye çıkarak vatandaşlara çiçek verdi. Daha sonra sahnede hatıra fotoğrafı çektirildi. O anlarda arka fonda ise Karabağ zaferinin sembolü olan "Çırpınırdın Karadeniz" şarkısı çaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 gün sonra yeniden meydanlarda! Aliyev ile TEKNOFEST'e katıldı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU SENE TEKNOFEST BİR BAŞKA GÜZEL

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle muhabbetle selamlıyorum. Maşallah bu yıl da TEKNOFEST bir başka güzel. Tüm genç yüreklere selamlarımı gönderiyorum. Aliyev'e katılımlarından dolayı bilhassa teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Libya Başbakanı'na da teşekkür ediyorum. TEKNOFEST hamdolsun kendi alanında bir markaya dönüştü. Geçen sene Bakü'de TEKNOFEST sevincini yaşadık. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği TEKNOFEST'in hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 gün sonra yeniden meydanlarda! Aliyev ile TEKNOFEST'e katıldı

"Tüm paydaş kurumlara teşekkür ediyorum. Maşallah başvuran takım sayısı her sene katlanarak artıyor. 2018 yılında 4 bin 33 başvuruyla başlamıştık. Toplam 4 milyon lira ödülle başlayan süreç 44 milyon lirayı buldu. 6 Şubat depremleri sonrasında milletimizin yardımına koşan T3 vakfımızı ve Baykar şirketini tebrik ediyorum. Baykar asrın felaketi karşısında sergilediği örnek duruşla bu milletin öz evladı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.İlham kardeşime de teşekkür ediyorum. Azerbaycan halkı dostluğun ve kardeşliğin ne demek olduğunu göstermişlerdir. Bir siyasetçi için mutluluk kaynağı, gayretlerinin boşa gitmediğini kendi gözleriyle görmesidir.

"TAM BAĞIMSIZLIK HAYALİNİ GERÇEĞE SİZLER DÖNÜŞTÜRECEKSİNİZ"

Türkiye'de teknoloji ekosistemi inşa etmek için çok çaba harcadık. Burada hayalleri yarım kalan Vecihi Hürkuşlar var. Burada okuyan, araştıran, ülkesi ve vatanı için yüreği çarpan, mühendisleri, girişimcileri var. Burada çok değerli dünürüm rahmetli Özdemir Bayraktarları var. Ve varisleri Canan yengem var. Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz parçaladık. Gençlerimize ben de yapabilirim özgüvenini biz kazandırdık. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizler inşa edeceksiniz. Gençler unutmayın, biz artık sizin zamanınızın misafiri durumundayız. Tam bağımsızlık hayalini gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 gün sonra yeniden meydanlarda! Aliyev ile TEKNOFEST'e katıldı

"BİRAZ ÇALIŞIN DA SİZİN DE OLSUN"

Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz kırdık. Dışa bağımlılığın milletimizin kaderi olmadığını biz gösterdik. Sevgili gençler, ülkemizin her birinin ardından mühendislerimizin, teknisyenlerimizin emeği olan projelerini birer birer hayata geçiriyoruz. Kızılelma havalandı, TOGG satışa sunuldu, Akıncı burada, TCG Anadolu gemimiz teslim edildi. Son haftayı da inşallah İzmir'de geçirecek. Çok anlamlıdır, ne demek istediğimi anlıyorsunuz. TCG Anadolu'yu 100 bine yakın vatandaşım ziyaret etti. Karadeniz doğalgazı hizmete alındı. Bunu bile hazmedemeyenler var. Kimlerin hazmedemediğini anlıyorsunuz. Biraz çalışın da sizin de olsun ya. Milli muharip uçak piste çıktı, İMECE uzaya gönderildi, Gökbey yükseldi, Altay tankı teslim edildi. Hürjet ve Atak 2 uçtu. TEKNOFEST işte tüm bunların sembolüdür. Birilerini çok ciddi biçimde rahatsız etmeye başladı. Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliği bazılarının kabusları oldu. Karınlarında biriktirdikleri kini ve nefreti ortaya koyuyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 gün sonra yeniden meydanlarda! Aliyev ile TEKNOFEST'e katıldı

"TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPMAK YÜREK İSTER"

Kardeşlerim ne yapsalar, ne etseler boş. Önceki gün artık koalisyon masası biliyorsunuz arttı. Önce 6 dediler, sonra 7 oldu, şimdi 9'lu bir masa var. Buradan bir şey çıkmaz. Geçmişte bu koalisyonları çok gördük. 3 ay hükümetler oldu bu ülkede. 9'lu koalisyonun adayı yine ipe sapa gelmez bir sürü şeyler söyledi. Kendisine verilen talimatları tek tek söylemeye başladı. TEKNOFEST'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Yerli, milli şirketler varken bunun adı mandacılıktır. O kişiler benimle görüştü. Yatırım arzularını söylediler, buyrun gelin dedim, kapımız açık dedim. O gün bugün görmedik. Türkiye'de yatırım yapmak yürek ister yürek. Bir de güvenilir iktidarın olduğunu görmek gerekir. 1 asır önce İstiklal Harbimize karşı çıkanlardan hiçbir farkı yok. Gazi'nin partisi İngiliz ve Amerikan Muhipleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür. Anlaşılan Bay Bay Kemal'i Amerika seyahatinde yine kandırmışlar. En azından Boğaz köprüsünü kendisine satmaya kalkmamışlar. Önüne konanı okumaktan, kulağına fısıldananı söylemekten başka bir şey bilmeyen birini bu kadar konuşmaya gerek yok.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 gün sonra yeniden meydanlarda! Aliyev ile TEKNOFEST'e katıldı

"MÜJDELERİMİZ HİÇ BİTMEYCEK"

Büyük ve güçlü Türkiye mirasını sizlere emanet edeceğiz. Biz 21 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Biz müjde açıkladıkça birileri bozuluyor adeta karalar bağlıyor. Şimdi de çıkmış Giresun'daki kardeşlerime, fındığın kilosunu 4 dolar artıracağım diyor. Hayatın yalan ya. Siz neyi söz verdiniz de yaptınız? İstanbul'da su fiyatlarını, otobüs fiyatlarını düşüreceklerdi. Ne oldu? Ankara öyle, İzmir öyle. Bizim yanımızda TEKNOFEST kuşağı oldukça Allah'ın izniyle müjdeler hiç bitmeyecektir.

"UZAY YOLCULARIMIZI TESPİT ETTİK"

1 yedek, 1 asil uzay yolcumuzu tespit ettik. Uzay yolcumuz, ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi. Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever."

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 gün sonra yeniden meydanlarda! Aliyev ile TEKNOFEST'e katıldı

ALİYEV: KARABAĞ SAVAŞININ İLK ANINDAN İTİBAREN ERDOĞAN YANIMIZDAYDI

Konuşma yapmak üzere sahneye çıkan İlham Aliyev, şunları söyledi: "Gardaş ülkede yeniden olmaktan çok memnunum. Size Azerbaycan halkının sevgi ve selamlarını getirdim. Aziz kardeşimle birlikte TEKNOFEST'e iştirak etmiştik. Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş ülkelerdir. 2 yıl önce Şuşa beyannamesinin imzalanması ile Türkiye ve Azerbaycan resmen müttefik oldular. Bu tarihi beyannamenin Karabağ'ın tacı olan Şuşa'da imzalanmasının hususi önemi var. Şuşa Azerbaycan halkının aziz şehridir. Şuşa'nun azad edilmesi neticesinde Azerbaycan öz toprak bütünlüğünü sağlamıştır. Kardeş Türk halkı daima bizim yanımızdaydı. İkici Karabağ savaşının ilk dakikalarından son dakikalarına kadar aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan bizim yanımızdaydı. O dedi ki; Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır. Bu bize güç verdi.

"AZERBAYCAN'DA BAYRAKTAR MERKEZİ KURULACAK"

Türkiye son 20 yılda büyük ve şerefli bir yol geçmiştir. Cumhurbaşkanının liderliğinde Türkiye dünya çapında söz sahibi olmuştur. Bölgemizde barışın, istikrarın garantörüdür. Türkiye büyük Türk dünyasının birleşmesi için de büyük rol oynuyor. Bugün Türkiye Avrasya'nın ticaret, enerji, ulaştırma, siyasi merkezidir. Günden güne Türkiye'nin önemi, rolü artıyor. Türk ordusu dünya çapında en önde olan orduların sırasındadır. Savunma sanayisi bugün tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Sayın Selçuk bey Bakü'de KIZILELMA'nın bir maketini bana hediye etti. Yakın gelecekte KIZILELMA Azerbaycan'ın semasında da olacaktır. Azerbaycan'a da Bayraktar merkezi kurulacak. KIZILELMA havadan, Altay ve Togg buradan, Anadolu denizden bugünkü Türkiye budur. Bir millet iki devlet, bir yumruk. Bu sene üçüncü kez kardeş ülkeye seyahat ediyorum. Aziz kardeşim sıra sizde. Bütün Azerbaycan halkı sizi bekliyor. Türkiye Azerbaycan birliği ebedidir."

LİBYA BAŞBAKANI: TÜRKİYE BAŞARILI BİR DEVLETİN GÜZİDE ÖRNEĞİ

TEKNOFEST'te açıklama yapan Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, yaptığı açıklamada, "Çok değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüce Türkiye'nin Cumhurbaşkanı sözlerimin başında sizlere sağlığınızın ve afiyetinizin devamını isterim. Bugün burada bu etkinliğe katılıyor oluşum, Türk halkıyla Libya halkının köklü birlikteliğini vurgulamaktadır. Türkiye bugün başarılı bir devletin güzide örneğidir. Milletine hizmet eden bir Türkiye modelini görmekteyiz. Bugün Türkiye'nin bilge yöneticileriyle bütün meydan okumalara karşı dik ve sağlam durduğunu görmekteyiz. Bunun örneklerinden bir tanesi de elim depremden hemen sonra nasıl hızlı şekilde yaraların sarıldığını müşahede etmekteyiz.

"LİBYA'YA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kardeşim Cumhurbaşkanı, son günlerde açılışını yapmış olduğunuz Akkuyu Nükleer Santrali ile Türkiye'yi kutlarım. Böylelikle Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 10'u bu santral tarafından temin edilmiş olacak. Sayın Cumhurbaşkanı ve katılımcılar bugün Türkiye'nin bilge yöneticisi ile yönetimi ile ve sahip olduğu büyük olanaklarla bütün engellere karşı dik ve sağlam duruş sergilediğini görmekteyiz. Teknoloji ve havacılık festivalindeyiz buradaki tüm katılımcılara Libya'nın hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesinde yaptıkları katkılardan dolayı özellikle teşekkür etmek isterim." dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Erdoğan, 3, gün, sonra, yeniden, meydanlarda!, Aliyev, ile, TEKNOFEST'e, katıldı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler 1
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK CUMHURBAŞKANI KİM OLMALI
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Modül 2
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 3
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Haber Yazılımı