Haber Detayı
22 Eylül 2020 - Salı 23:56 Bu haber 353 kez okundu
 
SAĞLIK-SEN ADANA ŞUBESİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILAN SALDIRILARA ARTIK YETER DİYOR!
Sağlık-Sen Adana Şubesi başkanı Bekir Nennioğlu ve sağlık çalışanları düzenledikleri basın açıklaması toplantısında yetkililere seslenerek, Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşanan sağlıkta şiddet olayı başta olmak üzere sağlık çalışanlarının yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili Adana Şehir Hastanesi önünde çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı basın açıklaması düzenledi.
Sağlık Haberi


Sağlık Sen Adana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu ve sendika yönetim üyeleri ile sağlık çalışanları Adana şehir hastanesi başhekimlik binası önünde yaptıkları basın açıklamasında Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan sağlıkçılara yönelik saldırı konusunda artık yeter, bu yapılan saldırılara daha fazla sessiz kalamayacağız, sağlık çalışanlarımız hastaları iyileştirmek ve onları yeniden hayata bağlanmaları, yaşamaları için evlerinden uzak, çocuklarından ayrı, kalarak hastaların iyileşmeleri konusunda gecesini gündüzüne koyan tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik, saldırı, darp, şiddet konularında daha fazla sessiz kalamayacağımızı, susmayacağımızı, artık yeter demek için bugün burada yaptığımız basın açıklaması ile tüm sağlık çalışanlarımızın her zaman olduğu gibi bugünde burada yanlarında olduğumuzu ve sesimizi tüm yetkili makamlara duyurmak için başlattığımız basın açıklaöası harekatı ile artık yeter diyoruz ve bir daha sağlık çalışanlarına yönelik her türlü, şiddete, darp edilmelerine, saldırılara sesimizi var gücümüzle duyurmak için tek yumruk olacağımızı göstermek ve sağlık çalışanlarımızın her konuda yanlarında olduğumuzu duyurmak için burada toplanmış bulunuyoruz ve artık yeter diyoruz. dedi.
 
Basın Açıklamasında Şube Başkanı Bekir NENNİOĞLU ‘’Sağlıkçıların covid-19 dan  korunmak için zar zor giyilen içerisinde bir insanın on dakikadan fazla duramayacağı üzerlerindeki tulumlarla  öfkeli hasta yakınlarının kurdukları barikatın arkasındaki  halleridir..
 
Aylardan beri dünyanın görünmeyen düşmanı Covid-19 a karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının sonuna kadar analarının ak sütü gibi helal olan fakat bürokrasi tarafından haram kılınan hakları için mücadele halindeyiz.
Sağlık Çalışanın Hakları Ödenemez Değil İsterse Ödenir!
Sayın Bakan sürekli sağlık çalışanlarının haklarının ödenemeyeceğini söyleyip sağlık çalışanlarımızın gazla çalışacağını düşünmekte halkı bu konuda telkin edip durmaktadır.
Oysa hem bakanlığın hemde halkın haklarımızı ödemesi zahiri olmasa da batini olarak mümkün olup yapacakları birkaç hareket helalleşme konusunda başlangıç olacaktır.
Bunlar bakanlığın mali ve idari (döner sermaye yönetmeliği, seyyanen maaş artışı, şehitlik, yıpranma payı, ek gösterge, sağlıkta şiddet vb) haklarımızın düzeltilmesi konusunda aylardır yaptığı vurdumduymazlığa bir son verip göstereceği ilgi ve gayreti halkında kendisine şifa veren ellere vurmayarak göstereceği hürmet ve şükrandır.
Sağlık Çalışanı Üzerinden Rant Devşirmeye İzin Vermeyiz!
Bugün bu hadiseyi merkeze alıp üzerimizden siyasi rant devşirmeye çalışan bütün siyasileredir, olayda herkesin vebali büyüktür. Burada herkesin sorumluğu vardır yıllardır mecliste sağlık çalışanlarından çok PKK üyelerinin yada DHKP-C sempatizanlarının haklarını arayanların bugün hiçbir suçları yokmuş gibi bugün fırsatını bulmuşken değerlendirelim düşüncesi ile başkalarını suçlamaları samimiyetten yoksun içi boş bir eylemdir.
Yakında Mücadeleyi Sürdürecek Psikolojiye Sahip Sağlık Çalışanı Bulmakta güçlük çekeceğiz!
Sevgili basın mensupları Sağlık çalışanları artık sayın bakana yeter artık sesimizi duy taleplerimizi yerine getir diyor, her akşam samimiyetini kaybetmiş övgü değil şartlarının iyileştirilmesi konusunda gayret istiyor.
Çünkü Sağlık çalışanları tükenmiş vaziyettedir aylardır söylediğimiz gibi bu kafa ile gitmeye devam ederlerse yakında mücadeleyi sürdürecek psikolojiye sahip sağlık çalışanı bulmakta güçlük çekeceklerdir.
Bu uyarımızı da yaptıktan sonra bir çift sözümüzde hâkimlerimizedir. Sağlıkta şiddet yasası çıkartılmasına rağmen sonuçları halen mahkemelerde nedense görülmemiştir daha yakınlarda Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde aile sağlığı merkezini basıp annesine aşı yapılmadığını iddia edip hemşire arkadaşlarımızı darp eden ve kavgayı ayırmaya çalışan başka bir hasta yakınında bıçaklayan şahıs adlı kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Bu şahsın tutuklanması için arkadaşlarımızın ölmesi mi gerekmektedir. 
 
Mahkemelerden çıkan bu ve buna benzer sonuçlar bu tür şeref yoksunu insanlara cesaret vererek sizin hepinizi öldürürüm kimse de bana bir şey yapamaz dedirtmektedir.
Ekonomik durumundan dolayı elektrik borcunu ödeyemeyip tutuklanan insanların olduğu bir ülkede böyle insanların serbest bırakılması maalesef adalet sistemimizindi geldiği noktayı göstermektedir.
 
Uzun lafın kısası artık bu olayların sorumlularına hâkimlerimizce ibret olacak cezaların verilmesini istiyoruz. 
Sağlık Bakanımızın bizleri sürekli televizyonlardan hakları ödenmez diyerek, methetmeyi bırakıp haklarımızın bir an önce adil şekilde verilmesi için gayret göstermesini,
Halkımızın da kendisine şifa veren yerlere geldiğinde diğer kamu kurumlarında nasıl saygısını kaybetmiyorsa hastanelerin ve aile sağlığı merkezlerinindi bir kamu kurumu olduğunu hatırlayıp burada da aynı saygıyla ve terbiye ile  beklemeleri ve davranmaları isteğimizdir. 
Sözlerimin yeterince anlaşıldığını ve ilgili muhataplara ulaştığını düşünüp  bitirirken Ankara Keçiören Eğitim ve araştırma Hastanesi'nde yaşanan olayda mağdur olan bütün sağlık çalışanı arkadaşıma geçmiş olsun diyor sağlık çalışanlarımıza saldıran sözde hasta yakınlarının hakkettikleri cezaları en tavandan almaları için bütün ilgili kurumları göreve çağırıyorum.
 
Bir daha da bu tür olayların yaşanmaması umuduyla sağlıcakla kalın..
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SAĞLIK-SEN, ADANA, ŞUBESİ, SAĞLIK, ÇALIŞANLARINA, YAPILAN, SALDIRILARA, ARTIK, YETER, DİYOR!,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler 1
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK CUMHURBAŞKANI KİM OLMALI
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Modül 2
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 3
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Haber Yazılımı