Haber Detayı
01 Ekim 2022 - Cumartesi 19:39 Bu haber 592 kez okundu
 
MUSA ŞANAL : DEVA GELECEK TÜRKİYE’NİN DERTLERİ BİTECEK
Adana’nın tanınmış iş adamı ve siyaset dünyasının gülen yüzü Şanal Petrol İstasyonu işletme sahibi Musa Şanal, Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlık günler Deva Partisinin iktidara gelmesiyle aydınlık günler gelecek DEVA ile bütün dertler bitecek açıklamasında bulundu.
Siyaset Haberi


Adana’nın tanınmış iş adamı ve siyasetin yeni gülen yüzü, Şanal Petrol istasyon sahibi Musa Şanal, Gazetemize yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi.

 

1)Gazeteci Ender Göçer Soruyor , Kendinizi tanıtır mısınız?

Osmaniye doğumluyum ve siyaseten kökleri Demokrat Partiye dayanan bir ailenin mensubuyum. Ailemiz Osmaniye’nin kurucu ailelerinden olup Toprakkale’de Demokrat Partiyi kuran ve merhum Menederes’i temsil eden büyükbabam Musa Kahya’dır.

Daha sonra merhum babam Ahmet Şanal bu bayrağı devralmış Doğru Yol Partisi’nde Adana il başkanlığı, Adana milletvekilliği ve bakanlık görevlerinde bulunmuştur.

Şahsım, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden sonra Çukurova Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun oldum.  İlk kamu görevime 2003 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yayladağı MYO’da öğretim görevlisi olarak başladım. Bunun ardından 2006’dan sonra Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve yardımcı doçent unvanı ile çalıştım, 2014’den bu yana Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde yardımcı doçent ve 2020 itibariyle doçent unvanı ile çalışmaktayım.

Bunların yanı sıra Deva Partisi’nde Genel Merkez Teşkilat İşlerinde Danışman olarak görevliyim.

Ayrıca Adana Merkezde Shell Şanal Petrol ve Adana Sarıçam ilçesinde Şanal Çiftliğinin sahibiyim.

Adana Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyesiyim.

2) Ender Göçer soruyor, Siz Deva Partilisiniz Deva Partisi’nin kuruluşu ve parti hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Ülkemiz uzun süreden bu yana ekonomi başta olmak üzere birçok konuda sıkıntılı bir dönem içerisindedir. Deva kadroları ülkeyi bu durumdan kurtarmak ve vatandaşlarımıza dürüst, liyakat sahibi insanlardan oluşan bir alternatif sunmak için bir araya gelmiş ve Deva çatısı altında birleşmiştir.

Partimizin kuruluş kararı 2019’da alınmış ve fiili olarak 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan liderliğinde kurulmuştur.  Demokrasi ve Atılım Partisi Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "DEVA" şeklinde olup, logosu ise; içinde fidan silueti olan su damlasıdır.

3)  Ender Göçer soruyor, Lideriniz Babacan, ekonomi alanında iddialı bir lider, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi nasıl düzeltirsiniz?

Partimiz ve liderimiz hiçbir zaman yapamayacağı bir vaatte bulunmaz. Bu durum;  Sn. Babacan’ın 13 yıllık bakanlık döneminde yaptığı icraatlar dan da anlaşılmaktadır. Babacan döneminde dolar kuru yaklaşık 1,5 TL idi, ekonomi yönetimindeki performansını sanırım bu veri çok iyi özetliyor.

Bununla beraber partimizin Tarım, Sığınmacı Sorunu, Sağlık ve buna benzer birçok alanda olduğu gibi ekonomi alanında da ayrıntılı olarak takvime bağlanmış bir eylem planı bulunmaktadır. Ancak ilk adımımız adaleti getirmek olacaktır adaletle birlikte güven tesis edilecek ve ülkemiz içinde bulunduğu çıkmazdan şahlanarak çıkacaktır.

Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan liderliğinde ekonomi eylem planımız çerçevesinde atacağımız adımlardan başlıcaları şunlardır;

Ekonomi yönetimindeki kurumları güçlendirecek, koordinasyonu iyileştireceğiz.

Strateji ve planlamadan sorumlu bir kurum kuracağız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı ayırıp, Türkiye İstatistik Kurumu’nu tam bağımsız hale getireceğiz.

Kamuda üst düzey atamaları ehliyet ve liyakate dayalı hale getireceğiz.

4) Ender Göçer soruyor, Altılı masanın son dönemde dağılacağı yönünde söylentiler var, bu doğru mu?

Hayır, böyle bir durum yok, o altı farklı parti yani altı farklı görüş bağımsız ve güçlü Türkiye paydasında bir araya gelmiş liderlerden oluşmaktadır. Bu bilinç var olduğu sürece bu birliktelik dağılmayacaktır.

5) Ender Göçer soruyor, Peki, Cumhurbaşkanı adayınız kim olacak?

Aslına bakarsanız benim gönlümdeki aday liderimiz Sn. Babacandır. Bunu partili olduğum için söylemiyorum ancak liyakatin, gençliğin, mütevaziliğin ve vatandaşla hemhal olmanın adresi olarak kendisini görüyorum. Ancak altılı masa ve bunun sonucunda bir işbirliği söz konusudur dolayısıyla bu işbirliği neticesinde ülkemiz için en hayırlı adayın çıkacağına inanıyorum.

6) Ender Göçer soruyor, Güçlendirilmiş parlamenter sistemi vaat ediyorsunuz bunu kısaca anlatır mısınız?

Biz güçlü hükûmet, güçlü meclis ve güçlü yargıyı esas alıyoruz. Bunun için, Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olmasını sağlayacağız, bakanlara daha çok yetki ve daha çok sorumluluk vereceğiz. Meclisimizi güçlendirerek, Meclisin, hükûmeti etkin bir şekilde denetlemesini sağlayacağız.

Gazi Meclisimizi, iktidarın uzantısı olmaktan çıkartacağız, İfade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Konuşan, tartışan, soru soran, hakkını arayan bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ezcümle; hukuka ve adalete olan güveni sağlayacağız. Anayasa Mahkemesine yapılan atamalarda Meclisimizin nitelikli çoğunluğunu söz sahibi kılarak, tek bir parti veya ittifakın, Yüksek Mahkeme heyetini tek başına şekillendirmesini engelleyeceğiz.

7) Ender Göçer soruyor, Genç işsizliği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Gençler iş aramaktan umudunu kesmiş, çünkü nasıl olsa iş bulamayacağını düşünüyor. KPSS’ye girenler, torpili yoksa mülakatta elenirim görüşünde. "Ancak torpili olan devlete giriyor" diyor. Özel sektörün zaten durumu belli. İstatistiki verilere göre 100 gencimizden 30u işsiz. Durum acil müdahale gerektiriyor.

Biz, bu durumu üretimi güçlendirerek, sınavlarda mülakatı kaldırarak, bilime ve bilim adamlarına değer vererek çözmeyi planlıyoruz. Tesis ettiğimiz eylem planlarımızı harekete geçirdiğimizde birçok sorun kendiliğinden çözülecektir.

8) Ender Göçer soruyor, Suriyeli göçmenlerle ilgili görüşünüz nedir?

Bunun içinde eylem planımız mevcuttur ancak en çok merak edilen kısmını cevaplayım “göndereceğiz” fakat nasılını anlatayım. Suriyelilerin geçici koruma statülerine son vereceğiz, bu statülerinin sonlanması üzerine, Suriyelilerin Türkiye’den belirli bir süre içerisinde ayrılması gerecek. Mağduriyete sebep olmaksızın güvenli ve onurlu bir dönüşü sağlayacağız. Eylem planımızda ayrıntısıyla süreç anlatılmaktadır, dileyen vatandaşımız partimizin web sitesinden eylem planlarımızı inceleyebilir.

9) Ender Göçer soruyor, Siz akademisyensiniz, bu anlamda yükseköğretimle ilgili partinizin planlarını anlatır mısınız?

Öncelikle bilime değer vereceğiz birilerinin istediği gibi düşünen ve konuşan değil bilimsel dayanaklarla fikrini savunan özgür akademisyenlerin yetişmesine olanak tanıyacağız. Bunun içinde:

Yeni nesil üniversite modelinin önünü açacağız ve yaygınlaştıracağız.

YÖK’ü kaldıracağız. Üniversitelerin idari, mali ve bilimsel özerkliğini tesis edeceğiz.

Rektör seçimlerini üniversitelerde kurulacak olan Mütevelli Heyetlerine bırakacağız. Rektörlük görevinde zaman tahdidi, yaş haddi gibi yapay kriterleri kaldıracağız. Akademisyenlerin ifade hürriyeti ve siyaset yapmaları önündeki engelleri kaldıracağız.

KYK kredi ve burslarının dağıtım süreçlerini şeffaf hale getireceğiz. Burs ve kredileri Eğitim Destek Banka Kartı’na yatıracağız.

Üniversitelerde doktora öğrenci sayısını ve bursiyer öğrenci adı altında asistan sayısını artırmak için teşvikler yaratacağız.

10) Ender göçer soruyor, Sorularımızı içtenlikle cevapladığınız için teşekkür ederim, son söz olarak ne demek istersiniz?

Şunu ifade etmek isterim; biz Türk milleti olarak asil bir milletiz ve istediğimiz zaman çok hızlı toparlanır tüm engelleri aşarız. Millet bir kıvılcım bekliyor biz de o kıvılcımı Deva Hareketiyle ateşleyeceğiz. Teşekkür ederim.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: MUSA, ŞANAL, :, DEVA, GELECEK, TÜRKİYE’NİN, DERTLERİ, BİTECEK,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler 1
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK CUMHURBAŞKANI KİM OLMALI
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Modül 2
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 3
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Haber Yazılımı