Haber Detayı
24 Haziran 2022 - Cuma 07:56 Bu haber 132 kez okundu
 
Bir ara başörtüsü sorununu Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik
Kılıçdaroğlu, Aydın'da partililerle bir araya geldi. CHP lideri yaptığı konuşmada öz eleştirilerde bulunarak "Bizim de CHP olarak hatalarımız oldu. Bugün de olabilir, bütün mesele hatalardan ders çıkarmaktır. Bazen Ankara'da oturduk, güzel nutuklar attık 'Bize niye oy çıkmıyor' diye sorduk. Sen gidip vatandaşın sofrasına oturdun mu? Biz bir arada başörtüsü sorununu Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim kadının giyim kuşamından" dedi.
Haberi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın İl Başkanlığınca düzenlenen "Üye Katılım Programı"nda konuştu. Törende bin 211 kişi CHP'ye üye oldu.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPTI

Etkinlikte bir de konuşma gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu "İnsanların hataları ve kusurları olur. Bazen kurumların da eksiklikleri olabilir. Bizim de CHP olarak geçmişte hatalarımız oldu, eksikliklerimiz oldu. Bugün de olabilir, bütün mesele hatalardan ders çıkarmaktır. Onları yapmadığımız taktirde sorunları çözeriz. Biz bazen Ankara'da oturduk, güzel nutuklar attık 'bize niye oy çıkmıyor' diye sorduk. Sen gidip vatandaşın sofrasına oturdun mu? Çayını, kahvesini içip dertlerini dinledin mi? Dertlerine çözümlerini anlattın mı? Anlatmadın. O zaman niye iktidar olamıyoruz diye kendi kendimize düşündük. Demek ki gezmek, oturmak, konuşmak, dert dinlemek lazım." dedi.

"BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU ÜLKENİN BİR NUMARALI GÜNDEMİ YAPTIK"

Başörtüsü konusuna da değinen CHP lideri, şunları söyledi: "Biz bir arada başörtüsü sorununu Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim kadının giyim kuşamından. Ona bizim sadece saygı duymamız lazım. O kadının işi var mı, evinde huzur var mı, evladı çalışıyor mu? Asıl onlarla ilgilenmemiz lazım. Adımız halk partisi gerçek anlamda halkın partisi olmak için çalışıyoruz. Doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden halkın partisi olmak için, halkın her katmanına gidiyoruz, her katmanıyla konuşuyoruz. Emin olun Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün mesele ahlaklı yönetimde. Her kuruşun hesabını veren yönetim. Paramız, çalışkan insanlarımız, bereketli topraklarımız var. Çiftçilerimiz perişan vaziyette."

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE ÜYE OLMAK ZOR BİR GÖREVDİR"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Partimize yeni katılan kardeşlerim, 'bize katılın' çağrısı üzerine geldiklerini ifade ettiler. Hepiniz Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu görüyorsunuz ve biliyorsunuz. Ben de biliyorum. Her birimizin tek tek sorumluluğu var. Benim sorumluluğum biraz daha fazla. Çünkü ben bir siyasi partinin Genel Başkanıyım ve Türkiye'nin sorunlarını çözmeye de talibim, bütün genel başkanların talip olduğu gibi.

Bir özelliğimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olmak zor bir görevdir. Zor bir görev üstleniyorsunuz. Kul hakkı yememek gibi… Cumhuriyet Halk Partili olmak demek kul hakkı yememek, adalet, hukuk, herkesin hakkını ve hukukunu savunmak demektir. CHP'li olmak demek sadece CHP'li mağdurların hakkına sahip çıkan değil, kim mağdur olursa olsun herkesin hakkını ve hukukunu savunan parti ve kişi demektir. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay değildir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek herkesin kimliğine saygı duymak demektir. Çünkü kimse kendi kimliğini seçme hakkına sahip değildir, annemizi ve babamızı seçme hakkımız yoktur. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek herkesin inancına saygılı olmak demektir. Herkesin inancına saygılı olacağız. Din ve vicdan özgürlüğünün temel nedeni budur. Herkesin inancı bizim başımızın üstüne. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek herkesin yaşam tarzına saygı duymak demektir. ve Cumhuriyet Halk Partili olmak demek; nasıl belediye başkanlarımız harcadıkları her kuruşun hesabını millete veriyorlarsa bizlerde iktidar olduğumuzda 85 milyon insanın ödediği verginin hesabını millete vermek demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek aynı zamanda adaleti her yerde savunmak demektir.

"BU ÜLKEDE HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK"

Çünkü devletin dini adalettir. Kainat adalet üzerine inşa edilmiştir. Adaleti sağlamazsanız devleti ayakta tutamazsınız. Adaleti sağlamazsanız toplumun birliğini ve dirliğini sağlayamazsınız. Adaleti ayağa kaldıramazsanız toplumda çürüme başlar. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek devleti kurumsal olarak ayakta tutan bürokraside liyakati sağlamaktır. Yani işi ehline vermek demektir. İşi ehline vermezseniz devlette yolsuzluk başlar, devlette çürüme başlar. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek; saygın bir devletin felsefesine, insan haklarına, herkese saygı duymak demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek sadece insan hakları için değil, bizim dışımızdaki bütün canlıların da hakkını ve hukukunu da korumak demektir. Arının da kurdun da kuşun da hakkı vardır. Kainat adalet üzerine inşa edilmişse bütün bu adaleti sağlamak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, aynı zamanda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa etmek rüyası görmek demektir. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

"BİZ ALTI LİDER BİR ARAYA GELEREK TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Bu ülkenin doğusu, batısı, ortası, kuzeyi, güneyi neresi olursa olsun; bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını isteriz. Bize oy verir veya vermez, hiç önemi yok. Ona hizmet götürmek bizim temel görevimizdir. Belediye başkanlarımız burada. Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada. Onlara yedi madde vermişim. Maddelerden biri şu; seçildiğinizde, önce yoksul mahallelerden başlayarak halka hizmet götüreceksiniz. Bize oy verir ya da vermez önemli değil ama o mahallelere hizmet götüreceksiniz. Bol miktarda kreş açacaksınız diyorum. Anne evladını getirecek, güven içinde evladını kreşe verecek. Çocuk orada sosyalleşecek. Arkadaşlarıyla birlikte şarkı söylemeyi, türkü söylemeyi, oyun oynamayı, uyumayı bilecek. Anne akşam evladını huzur içinde alacak ve evine götürecek. Yeri geldiğinde kadın, 'evladımı güven içinde bir yere bırakıyorum dolayısıyla ben de çalışabilirim' diyecek. Türkiye'de çok sorun var farkındayım. Sorunların ne olduğunu da hepimiz biliyoruz. Biz altı lider bir araya gelerek Türkiye'nin kaderini değiştirmek istiyoruz. Bir yüz yılı devirdik. 1923'te Cumhuriyetimizi ilan ettik 2023'e gidiyoruz. 2023'e giderken Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı gösteren itibarlı, saygın bir ülkeyi, demokrasisi gelişmiş bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz. Bu amaçlarla yola çıktık, bu amaçları gerçekleştireceğiz. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum bir parti olayı olmaktan çoktan çıkmıştır. Sorun bir Türkiye sorunudur. Biz Türkiye'yi ayağa kaldırmak zorundayız.

"KİM SINAVI KAZANMIŞSA ATAMASI YAPILACAK, MÜLAKAT KALDIRILACAK"

Gençlerimiz işsiz biliyorum. Torpil yapmak, birisinin hakkını yemek, kul hakkı yemek demektir. Kul hakkı yemek en ağır günahtır. Yüce yaradan 'bana her türlü suçla gelirsin ama kul hakkıyla karşıma çıkma' der. Sınava girip yazılıda kazanıp, sözlüde torpille birisi eleniyorsa onun hakkı hukuku yeniyor demektir. Benim bu millete sözüm var. KPSS olacak, kim sınavı kazanmışsa ataması yapılacak, mülakat kaldırılacak. Devlette liyakat önemlidir. Üniversitede ekonomi bölümünü bitirdin gel şu tıp fakültesinde ameliyatı yap, yapamam. Ameliyatı tıp fakültesinden mezun olan yapabilir onun da ameliyatı yapabilmesi için cerrah olması gerekir. Ekonomi, tıp, sosyoloji, mühendislikler her birisi ayrı bir alan. Dolayısıyla bir işi ehline teslim etmek sadece demokrasinin, insanlığın gereği değil aynı zamanda inancımızın da bir gereğidir. Bugün Merkez Bankası'na bir arkeoloğu getirirseniz, arkeoloğun Merkez Bankası'nda ne işi var. Bir güreşçiyi bankanın yönetim kuruluna atarsanız, güreşçi başımın üstüne mesleği o ama onun banka yönetiminde ne işi var. Banka yönetimine o işi bilen birisini getireceksiniz. Getirmediğiniz zaman yolsuzluk, hırsızlık oluyor. Yolsuzluk sizin ödediğiniz vergilerin birileri tarafından çalınması demektir. Yolsuzluk yapanların burunlarından fitil fitil getireceğim.

"EVLATLARINIZI, TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK OY KULLANIN"

Minibüsçülerle, otobüsçülerle, şoförlerle bir araya geldik. Mazota yapılan yüzde 350'lik zamdan şikayet ediyorlar. Bütün bunların hepsini çözmek mümkün, sandık günü gelecek sandığa gideceksiniz. Sizden sadece bir şey istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyup oy kullanın. Evlatlarınızı, Türkiye'nin geleceğini düşünerek oy kullanın. İlla gelin bizim partiye oy verin, hayır. İlla elinizi vicdanınıza koyun. Bizim partimize oy vereceksiniz neden verdiğinizi gayet iyi bilmeniz gerekiyor. Bu ülkenin geleceği, huzuru için. Evlerde bereket olması lazım, mutfaklarda huzur olması lazım, bunun için size sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu kullanın diyorum. O zaman Türkiye'yi yeniden inşa edebiliriz, Türkiye'yi büyütebiliriz.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMİN KADERİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK"

Çiftçi nasıl zarar eder? Çiftçi nasıl batar? Hollanda toprak büyüklüğü olarak Konya'dan küçük bir devlet. Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 180 milyar doların üzerinde. Bizim onun yarısı bile değil. Kusur, kabahat kimde? Çiftçide mi? Hayır. Yönetenlerde kabahat. Havza bazlı planlama yapsanız, her çiftçinin neyi ekeceği, her üreteceğinin neyi besleneceği planlansa herkes üretse ve herkes kazansa, zarar etmese. Biz sadece kendi ülkemizi değil tüm Orta Doğu'yu besleriz. Bir dönem öyleydi, şimdi öyle değil. Geriden gidiyoruz ve büyük sorunlarımız var. Çözeceğiz endişe etmeyin, umutsuzluğa kapılmayın. Önümüzdeki seçimin kaderini gençler belirleyecek. 7 buçuk milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 7 buçuk milyon genç Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Demokrasiyi inşa edecek buna yürekten inanıyorum. 7 buçuk milyon genç dünya siyaset tarihine önemli bir miras bırakacak. Bir otoriter yönetimi demokratik yöntemlerle sonlandırma gibi bir görevi ifa edecek. Sandığa gidecek bir otoriter yönetimi, kullandığı oylarla, demokratik yollarla sonlandıracak. Hep beraber sarayda oturanı Allah'ın izniyle emekli edeceğiz.

"DOSTLARINIZLA BERABER GELİN BİZE KATILIN"

Adalet, hak, hukuk, eşitlik istiyorsanız, herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı duyulmasını istiyorsanız, politikacıların harcadıkları her kuruşun hesabını millete vermesini istiyorsanız dostlarınızla beraber gelin bize katılın. Biz Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Güzel bir Türkiye'yi kuracağız, huzurlu bir Türkiye'yi kuracağız, beraber birlikte yapacağız. Harcanan her kuruşun hesabının millete verildiği güzel bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. 'Diktatör' sözünü ilk defa Aydın'da bir mitingde kullanmıştım. Kullandığım zaman yadırganmıştı bugün o ifadenin ne kadar doğru olduğunu artık dünyada biliyor. Biz politikacılar önceden belli olayları görmek, değerlendirmek ve önlem almak zorundayız. Bugün Türkiye'nin geldiği durum iç açıcı değil ama düzelteceğiz. Kadınlarda çok mutlu değiller. Kadınlarda bu iktidara gerekli dersi verecekler. Evlerde huzur yok bunu biliyorum."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Bir, ara, başörtüsü, sorununu, Türkiye'nin, bir, numaralı, sorunu, haline, getirdik,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler 1
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK CUMHURBAŞKANI KİM OLMALI
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Modül 2
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 3
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Haber Yazılımı